Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2018 22:04 - Ежедневието на Европа
Автор: aip55 Категория: Политика   
Прочетен: 2581 Коментари: 5 Гласове:
11

Последна промяна: 21.01.2018 11:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



   В прословутата Европа от дълги времена съществуваха доста имения с околности, като бивши държави. Никой не можеше да обясни и каже защо се водят имения. Без съмнение гражданите на тези имения свързваха тези имения с представата си за богатство и финансова мощ, защото тези имения бяха безспорно най-обширните, най-заможните и най-уредените в Европа области.

   В огромният Европейски двор, обкръжен от недорасли и задъхващи имения на  капитала, се ширеха великолепни високи планини, гори и водоеми, а между тях  се гушеха китни равнини, които беха засети с ниско растящи и нежни овощни градини, а за да се запазаят овошките от силният буен вятър, духащ по полето на тези ширини, бяха засети и високи дървета. В съседство с тях се издигаха дълги стпански постройки за складиране на селскостопанска продукция, добре подредени обори, изградени от гранитни камъни и огромен жилищен комплекс, който спокойно може човек да каже, че прилича на замък. Градините в жилищният комплекс бяха добре поддържани от квалифицирани градинари, а кучетата, които пазеха злобно имението живееха в луксозни малки колиби, а сред тях дори се разхождаха необезпокоявани, планински елени и сърни, декоративни домашни птици и др...

   Всеки ден на обед танте Тереза Мей, танте Меркел се нареждаха на и около голямата кръгла маса, където многонационалните европейски ястия димяха в голям фресков фаянсов съд, украсен със знамената на имението Европа, седяха и всички господари, премиери, ратаи  слугини и слугинчета. Те всички бяха охранени, като целият животински капитал на оборите.

   В дъното на една от конюшните  се полагаха особенни грижи за едно конче, с името Родина. Премиерът, голям мъж с издут напред корем, с удоволствие следеше за здравето на кончето и мислеше, колкото му позволяват умствените възможности за него, а разсъжденията му не бяха по различни от дванадесет годишен хлапак.
Държаха кончето още в двора от милосърдие, а стпанката на Европа искаше да го храни до самата му смърт, понеже някакви специални спомени я свързваха с него.

    Задълженията на ратаят- Примиерът бяха да дава през зимата овес и сено, като дажба, а през лятото трябваше да излиза по-четири пъти на ден до ливадата за да премества колчето на друго място, за което бе вързано кончето, за да има винаги пресна трева за пасене.

    Кончето Родина бе от най-старото покление на европейската ясла. Старостта почти го бе схванала, с мъка повдигаше натежалите си крака, коленете му се бяха подули, а ставите на копитата грозно надути от вечният финансов недоимък. Когато чичката Премиерът отвеждаше Родина на европейското пасбище, трябваше да го тегли постоянно, защото кончето  вървеше съвсем бавно, а той го проклинаше и се ядосваше, че трябва да се грижи за Родина, като за стара кранта, от която нямаше никакви допълнителни облаги, с които да осребри материалното си състояние. Та Премиерът отдавна се чудеше, защо още господарите държат Родина, та тя е безполезна за животинският парк на Европа.

   Намери му цаката Премиерът.  Овесът бе толкова скъп, не му даваше изцяло полагащата дневната дажба и го оставяше всеки ден по-гладен и по-гладен, като от излишъка на овеса го продаваше, и си асфалтира пътечката в скромното му жилищенце в Б..... В тъмното му подсъзнание растеше омразата му към Родина на алчен селянин, на лукав, свиреп, груб и подъл селендур.

   Започна се първо с грубостите. Когато го отвеждаше към пасището счупваше една жилава пръчка и все по-често го удряше отзад по краката. Но една сутрин му хрумна още по садистична идея, за да се наслаждава с отмъщение на орисията на бедната Родина. Разтревоженото конче/животно го гледаше въпросително. Този път не го би с пръчката. Измъкна колчето и се престори, че го отвежда на друга паша, но се извърна и отново заби колчето на същото място и в същата дупка.. Вдъхновен от идеята си веднага си тръгна тичешком.

   Като кончето Родина видя, че премиерът си тръгва, започна да цвили подканващо. Животното се опита да се добере да сочната трева изгладняло, клекна на колене и с мъка се опита да стигне сочната миришеща на пресна зеленина трева, която трудно докосваше с устните и с края на ноздрите си. Изпъна до краен предел шията си, но напразно. Остави го цял ден и цяла нощ да се опитва  да достигне така необходимата му храна, като тайно Pремиерът се скри в релефа на земята на една дупка, за да се наслаждава скришом на безуспешните опити на гладуващата му Родина.

     Отиде си да нощува, като не каза нищо за действията си на европейските си господари, а на другата сутрин плахо се приближи към животното, като откри, че проснатата на земята Родина е умряла с изцълени от глад очи. Постоя пред нея, подбутна го с върха на обувката си с ритник, седна отстрани  и се загледа доволно от делото си и смъртта на кончето.

    Завърна се отново в господарската къща, но не обели и дума за тргичната случката, защото искаше да поскита на воля още няколко дни през онези часове, когато извежда Родина на паша.

   На следващият ден отиде да види кончето. Цяло ято от лешояди бяха накацали и лакомо разкъсваха месата от трупа на европейска Родина. Безброй мухи гъмжаха по трупа и бръмчаха наоколо улисани в гощавката на Родина.

    Като се прибра Премиерът ратай съобщи новината. Родина бе толкова изнемощяла и стара, че никой не се изненада от новината. Танте Мей каза на ратаят си с име Премиерът.:

    - Вземете изкопни инструменти и изкопайте голяма дупка, там където лежи Родина, на самото място.

    И ратаите под ръководството на Премиерът с голямо удоволствие заровиха кончето , точно на това място, където кончето бе умряло от глад.

    На следващата година, подхранената от това бедно и измършавяло тяло тревата израсна гъста, яркозелена и буйна..., а Европата нагло си гледаше сеира!



                          image


                           image

aip55



Тагове:   родина,   Кончето,


Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. saankii - Приятелю, само ти можеш да пишеш така..
02.01.2018 18:11
Блажена Душата ти,Ангеле!
и твое ще бъде Царството Божие!
за многоо години,майн Френд!
многоо тесен и стръмен е пЪтя към Рая,
и няма нищо общо ни с..Брюксел,ни с Бабилон,
камо ли с Първата стена на срама..
прегръщам те!
Джули
цитирай
2. aip55 - Блажена Душата ти, Ангеле! и твое ...
02.01.2018 19:42
saankii написа:
Блажена Душата ти,Ангеле!
и твое ще бъде Царството Божие!
за многоо години,майн Френд!
многоо тесен и стръмен е пЪтя към Рая,
и няма нищо общо ни с..Брюксел,ни с Бабилон,
камо ли с Първата стена на срама..
прегръщам те!
Джули

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Здрасти Ю...!
Първо успешна 2018 година.
Пожелавам ти здравето и късмета да не те напуска през новата година.
Отдавна съм убеден, че раят не съществува,
но адът си е в ежедневието ни.
А що става въпрос за срама, то сценичната свобода
никога не ме е напускала. Така, че директният похват е най-печеливш във всички ситуации. Метафората, която използвах, надявам се на разбиране от всички.
Жалко за кончето Родина-Бълагария! От 1989 год. всички си намазаха филиите,облажиха се и наядоха с народни пари, като народът ни остана в по-голямата си част сиромах! Благодаря за прегръдката Ю...!
цитирай
3. germantiger - ...
03.01.2018 16:00
а аз си мислех, че не Европа, а русия гледа сеира който ви дроби в българията над 100 години вече

разбира се, понеже маса от вас бугарите сте малки руснаци, вие вините за почти всичко запада
цитирай
4. germantiger - +
03.01.2018 16:05
вероятно катъра родина е бил най-добре когато беше 16 република, когато направи българина-атеист, когато затваряше и убиваше хората по лагери и когато имаше само една истина и едно слово - руското партийно

понеже теб те уважавам, за това не псувам в болога ти и за това не гласувам с минус

тъй-като ти си малък руснак и това съм забелязъл не от днес, а аз съм малък небългарин вероятно - предлагам да спрем да се посещаваме взаимно, отдавна трябваше да го решим

да си жив и здрав през новата година, спирам доптук с твоя блог и се надявам също и ти да не посещаваш моя

и отново - да си жив и здрав през новата година, защото виртуално като блогър от теб съм получавал само добро отношение
цитирай
5. aip55 - Към 3 и 4
03.01.2018 17:42
Моите уважения към теб ДЕ-тигре.
Всеки си има мнение. Не можем да бъдем всички с еднакво мислене. Ясно, е че великите сили винаги са потъпквали България. Винаги съм уважавал мнението ти, научих много от творчеството ти за неизвестни за мене истини относно ВСВ и т.н..., което излагаш в блога ти. Специално аз станах апатичен към политиката в БГ, но не и за Европа. Но за родината ми България ме дразни безхаберието на всички управляващи към социалното равнище на хората, които живеят в нея. С една дума безплодна вътрешна и външна политика...
4 Катъра Родина е метафорично понятие. Това, което исках да кажа в постинга ми, е че Бг политическата класа умишлено убива българският народ. Струва ми се, че не си схванал подигравката/метафора, за грижите, които полагат нашите ниско интелигентни и некадърни политици за нас. Че работя, плащам си данъците и съм РОБ в собствената си държава!
Солидарни ли са политиците към мен, че докато аз работя за да ги храня,
те дори не ми дават и пенсионните надбавки, които се полагат на грохналите вече стари хора??
Солидарна ли е Меркел към мен, че създаде партия ГЕРБ която прогони милиони Българи в чужбина?
Солидарен ли е Бойко към мен, който ме нарича мързелив и некачествен мат'рял?
Солидарен ли е Българина към мен, който 28 години спи и не иска да се събуди?
А за Германия винаги съм бил недвумислено съгласен с теб.
Благодаря за уважението и търпението, което си ме търпял. Хе-хе, разбира се, за приятелство и уважение трябват двама. Не бях усетил, че не съм ти приятен. Щом на единият не му е приятно, ще се съглася с тебе и твоето предложение. Какво да се прави, щом не върви, не върви...
И все пак ти благодаря за разбирането.
Успешна 2018 година. Нека здравето и музата никога да не те напуснат докато си жив!
Оставам все пак една вратичка, за размисъл от спонтанното ти решение, което ми е трудно да си обясня?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aip55
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1480989
Постинги: 310
Коментари: 2488
Гласове: 7312
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031