Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
23.03.2018 14:13 - Международни експерти по сигурност стартираха петиция за изгонване на необявени руски разузнавачи от страните на НАТО
Автор: veshter Категория: Изкуство   
Прочетен: 509 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Дипломатическите мисии на Кремъл служат за убежище на необявени служители на разузнаването   image

 

23MAR2018  

Стартира международна петиция за изгонването на необявените руски разузнавачи от всички държави, които са членове на НАТО. Инициативата е отворен призив на западни експерти по сигурност. Вчера и премиерът на Великобритания Тереза Мей се обърна към европейските лидери с апел да засилят мерките срещу заплахите, които ни готви Владимир Путин, да изгонят руските разузнавачи, за да бъде разбита шпионската мрежа на Кремъл в Европа.

Петицията е координирана от програмата Kremlin Watch при European Values Think-Tank, а ето и мотивите на организаторите й:

"Агресивността на Руската федерация на международната сцена при управлението на Владимир Путин е безпрецедентна по мащаб. Последният списък с деяния на Русия включва инвазия срещу съседни държави, масивни бомбардировки и убийства на цивилни, повтарящи се посегателства срещу международно признати граници, отвличания на чужди граждани, силно враждебни информационни кампании, тормоз над чуждестранни дипломати, мащабни кибератаки, както и първото анексиране на чужда територия със сила в Европа след Втората световна война.
С отравянето в Солсбъри Кремъл прибави още един инструмент в списъка си с враждебни тактики срещу западните демокрации, което беше наречено от правителството на Обединеното кралство „незаконна употреба на сила от руската държава срещу Обединеното кралство“. Употребата от Русия на химическо вещество за военно приложение в опит за извършване убийство на територията на Обединеното кралство беше осъдено от съюзниците в НАТО като „първата потреба с нападателна цел“ на химическо вещество на територията на Алианса от неговото създаване. В отговор на инцидента, британското правителство предприе нови мерки срещу Руската федерация, включително експулсирането на 23 “необявени служители на разузнаването”.
Предвид посоката на руската враждебна дейност и това противно престъпление срещу държава-член на НАТО, призоваваме съюзните държави от НАТО и ЕС да се присъединят към нашите британски приятели и

да изгонят контингентите от руски разузнавачи от тяхна територия

Много съюзници са преживявали актове на тормоз от страна на руските дипломатически представителства на тяхна територия, които представителства са непропорционално по-големи в сравнение с посолствата на техните държави в Русия. Това се дължи на факта, че руските дипломатически мисии служат за убежище на необявени служители на разузнаването. Тези държави често пъти се опасяват от ответни действия на Русия, ако се опитат да нанесат удар върху тези руски гнезда на разузнаването на тяхна територия. За да се смекчат тези тревоги, една съвместна инициатива от съюзни държави би произвела значителен натиск върху Москва, за да бъде прекратена от нея тази порочна линия на поведение. Една такава инициатива би показала на Кремъл, че атака срещу един означава атака срещу всички. Това също така ще позволи на малките държави-съюзници да ограничат руските разузнавателни способности на тяхна територия, без да се страхуват, че ще останат сами в това начинание.
Вярваме, че вече е крайно време западните правителства да започнат сериозно да мислят за заплахата от Руската федерация и да отговорят на все по-дръзките агресивни действия на Кремъл с решителни дипломатически и контраразузнавателни мерки.

Петицията може да подкрепите ТУК
http://www.europeanvalues.net/allies/



Тагове:   петиция,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: veshter
Категория: Изкуство
Прочетен: 496659
Постинги: 375
Коментари: 703
Гласове: 2357
Архив