Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2015 20:23 - 6 грандиозни илюзии в матрицата
Автор: djadjo Категория: Други   
Прочетен: 2909 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Истинско процъфтяване и щастие обаче могат да ни дадат единствено природата, здравето, любовта и отношенията с близките. Не се идентифицирайте с материалните блага, които притежавате. Така само се отдалечавате от щастието, а не се приближавате към него.

6 грандиозни илюзии в матрицата

Ако фокусник или маг искат да ни излъжат, първо създават илюзия, за да отвлекат вниманието ни от реалността. Докато аудиторията с възторг следи безсмислените трикове, фокусникът получава възможност да я измами. Но понякога на глупака му е толкова трудно да признае, че е излъган, че той може години наред да вярва в това, което не съществува...

Ние живеем в света на илюзиите. Много от проблемите, които са подчинили мозъка ни и времето ни, съществуват единствено защото някой ни ги е натрапил. Кой знае дали това е случайно или не, но всички (или почти всички) сме жертви на авторитарно-корпоративната потребителска култура, която доминира в наши дни.
Психопатите са ни лишили от чувство за реалността, а социалните мрежи им позволяват да представят своите идеи пред широки маси от населението без посредничеството на медиите. И главното е, че те нанасят абсолютен, съкрушителен удар по нашата увереност в себе си и утрешния ден.
Телевизията ни прави неадекватни - постоянно ни внушава, че веселото се случва другаде. А рекламите ни се надсмиват.
Но рекламата е само върхът на айсберга. Ако задълбаете, ще видите, че всяка организация на нашия живот е изградена върху преследването на илюзии и идеята за масово послушание на други хора и институти. Ние се намираме в робство - в пълния смисъл на тази дума. Намираме се под потребителски гнет и тотален контрол. ТЕ нахлуват в нашия разум и го препрограмират на послушание.
Ето шест от най-големите илюзии, с които трябва да се разделим, ако искаме да сме свободни - не само външно, но и вътрешно.

ИЛЮЗИЯТА ЗА ПРАВО, РЕД И ВЛАСТ

За мнозина преследването на буквата на закона е морално задължение. Но корупцията и политическите скандали показват, че законът е доста "хлъзгава" материя, особено за тези, които имат мускули, за да го "обработят". Съдът винаги е на страната на богатите. И цялата тази аморалност води до унищожението на цели народи и култури. Социалният ред е илюзия, която съществува само защото ние, законопослушните граждани, се съгласяваме с това.
Какво е държавата? Група лица, които карат останалите да им се подчиняват под страх от насилие. Държавата е банда, получила монополното право за насилие. Историята ни учи, че държавните институти са нужни единствено за да угнетяват, контролират и ограбват хората. Всяка така наречена власт се оказва лъжлива, лицемерна и несправедлива.

ИЛЮЗИЯТА ЗА БЛАГОПОЛУЧИЕ И ЩАСТИЕ

Всеки от нас разполага с определено количество скъпи украшения и дрънкулки. Поддържането на илюзията за процъфтяване има решаващо значение за устойчивостта на цялата световна система.
Да не забравяме обаче, че в основата на потреблението винаги лежат мошеничеството, кредитите и дълговете. Банковата система изначално е измислена, за да може богатите да стават още по-богати за сметка на бедните, убедени, че разполагат с някакви ценности.
Истинско процъфтяване и щастие обаче могат да ни дадат единствено природата, здравето, любовта и отношенията с близките. Не се идентифицирайте с материалните блага, които притежавате. Така само се отдалечавате от щастието, а не се приближавате към него.

ИЛЮЗИЯТА ЗА СВОБОДА НА ИЗБОРА

Струва ни се, че всеки има избор как да живее. Но всъщност ни се предлагат само ограничен брой варианти и всички те са лоши. Каквото и решение да изберем относно живота си, винаги ще сме в плен на правовата и данъчната система на своята държава. Погледнете фалшивия институт на съвременната демокрация и ще разберете, че резултатите от изборите зависят единствено от това коя политическа сила умее по-добре да хвърля прах в очите. Илюзията за свобода на избора е мощен инструмент за потискане. Затова не се заблуждавайте - всички сме на каишка.

ИЛЮЗИЯТА ЗА ИСТИНА

Истината е деликатна тема в нашата култура. Ние сякаш сме програмирани постоянно да търсим истината. Една част от всяко общество безусловно вярва на всичко, което й съобщава телевизорът, другата изобщо не вярва на нищо, което казват журналистите. И двете са крайна глупост.
Ако искате да поддържате мира и свободата в душата си, научете се да мислите самостоятелно. И помнете, че всяка истина винаги има две страни. Дори и ако някой крие това.

ИЛЮЗИЯТА ЗА ВРЕМЕ

Някои казват, че времето е пари, но това не е вярно. Времето е нашият живот. Престанете да мислите изключително в категориите на петте сетива и в съответствие с графика и календара.
Ние изхождаме от това, че духът е вечен и всяка човешка душа е част от тази вечност. Главната измама е, че всячески ни убеждават, че настоящият момент няма значение. Сякаш завинаги сме задължени да анализираме своето минало и да разчитаме на по-добро бъдеще. Вместо това нека се съсредоточим върху това, което се случва сега. Ако сте фиксирани не върху момента, а върху това, което може да се случи (или да не се случи) в бъдеще, се превръщате в лесна плячка на рекламодатели, власти и други сутеньори, които замъгляват съзнанието ви с всякакви страхове.
Човек е щастлив, когато животът не му поднася неприятни изненади, когато спонтанността и случаят са по-интересни от грандиозните планове и когато днес е по-важно от утре.

ИЛЮЗИЯТА ЗА РАЗДЕЛЕНИЕТО

В стратегията за управлението на масите няма нищо по-ефективно от татиката "Разделяй и владей". Този принцип винаги се прилага за установяване на авторитарна власт. И илюзията за разделението действително работи.
Хората са програмирани да вярват, че постоянно се намираме в състояние на конкуренция с тези, които са против нас. Не вярваме дори на своите съседи и роднини. Но всички хора на Земята не са конкуренти, а партньори. И от ефективността на това партньорство зависи как ще живеем в този свят, какъв въздух ще дишаме и каква вода ще пием.
Ние сме глобално съобщество, а държавните граници са само илюзия, съществуваща, докато вярваме в нея.
Някои смятат, че илюзията за разделение (идеята за националностите например) утешава нашето его и ни дава възможност за самоидентификация. Но тя прави всичко, за да ни пороби и изолира.
Трябва да престанем сляпо да се доверяваме на машинациите на Матрицата. Нека никога не спираме да се борим за своите права и възможности. Ако искат от нас покорност, това означава единствено, че изгодно са ни "продали" идеята за законност и "разумност". А не могат да ни продадат това, което не ни е нужно...




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: djadjo
Категория: Други
Прочетен: 106702
Постинги: 32
Коментари: 63
Гласове: 138
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031